Συμβουλές & Tips

Ποια τα οφέλη των διαφόρων χρωμάτων στους φακούς των γυαλιών ηλίου

Οι έγχρωμοι φακοί γυαλιών ηλίου δεν υπάρχουν μόνο για να δώσετε μια λάμψη στο στυλ σας, αλλά πραγματικά βοηθούν στο φιλτράρισμα του φωτός ώστε να προστατεύσουν τα μάτια σας.

Ας δούμε τι γίνετε ανάλογα με το χρώμα του κάθε φακού και πότε πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.

 

Ορισμένες αποχρώσεις γυαλιών ηλίου βελτιώνουν τα χρώματα, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο ζωντανά. Άλλα χρώματα όμως βοηθούν στη μείωση της αντανάκλασης, στο μπλοκάρισμα του φωτός και ακόμη και στη βελτίωση της όρασης. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι έγχρωμοι φακοί σωστοί για όλες τις περιπτώσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε έγχρωμος φακός παρέχει διαφορετικά οφέλη. Η σωστή απόχρωση φακού θα πρέπει να επιλεγεί βάση των καθημερινών σας αναγκών ώστε να ενισχύσει την αντίληψη της όρασής σας και να μειώσει την κόπωση των ματιών χωρίς να εμποδίζει την ικανότητά σας να βλέπετε καθαρά.

 

Η υπεριώδης προστασία έχει μεγαλύτερη σημασία από το χρώμα του φακού

Δεν εξαρτάται από το χρώμα του φακού αν θα προστατευτούν τα μάτια σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να προστατεύετε τα μάτια σας από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV, και αυτό θα το κάνετε χρησιμοποιώντας ποιοτικά γυαλιά ηλίου που απορροφούν 100% την υπεριώδη ακτινοβολία και παρέχουν πλήρη προστασία.

 

Ας δούμε σε τι διαφέρουν όλα αυτά τα χρώματα.

Όταν επιλέγετε έγχρωμους φακούς, φροντίστε να λάβετε υπόψη τον καθημερινό τρόπο ζωής σας, όπως εργασία και δραστηριότητες. Κάθε χρώμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ενίσχυση και βελτίωση της όρασης στην καθημερινότητα σας.

 

Πράσινος Φακός

Ένας φακός με πράσινο χρώμα βοηθά στην παροχή αντίθεσης φιλτράροντας το μπλε φως. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της αντανάκλασης και της καταπόνησης των ματιών από το πολύ φωτεινό φως του ήλιου. Αυτή η απόχρωση λειτουργεί καλά σε άτομα που ασχολούνται με απλές δραστηριότητες και για απλή καθημερινή χρήση. 

 

Γκρι φακός

Αυτό το ουδέτερο χρώμα μειώνει τη λάμψη, ειδικά όταν βρίσκεστε στο νερό, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν ψαρεύεται, είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για να προστατεύσετε τα μάτια σας από το έντονο φως. Οι φακοί με γκρι χρώμα λειτουργούν καλά τόσο με συννεφιά όσο και με ηλιόλουστες μέρες, παρέχοντας οφέλη κατά της κόπωσης, τα οποία τα καθιστούν ιδανικά για όλες τις χρήσεις, όπως η οδήγηση. 

 

Μπλε ή μωβ φακός

Οι φακοί γυαλιών ηλίου με μπλε ή μωβ χρώμα παρέχουν εκπληκτική και βελτιωμένη αντίληψη χρώματος. Σας βοηθούν επίσης να δείτε πιο καθαρά τα περιγράμματα γύρω από τα αντικείμενα ενώ προσφέρουν προστασία από ανακλαστικές επιφάνειες, ειδικά από το χιόνι. Τα γυαλιά ηλίου με μπλε φακούς λειτουργούν επίσης καλά σε χιονισμένες και ομιχλώδεις καιρικές συνθήκες. 

 

Κόκκινος ή ροζ φακός

Τα γυαλιά ηλίου με κόκκινο και ροζ φακό μπλοκάρουν το μπλε φως, έτσι βοηθούν στη βελτίωση της ορατότητας της οδήγησης, ενώ μειώνουν την καταπόνηση των ματιών Επιπλέον, σας βοηθούν να αυξήσετε το βάθος του πεδίου και να παρατηρείτε κάθε λεπτομέρεια, γι’ 'αυτό τα γυαλιά ηλίου με κόκκινους ή ροζ φακούς είναι τέλεια να τα φοράτε κατά τη διάρκεια των αθλητικών σας δραστηριοτήτων, όπως το σκι.

 

Κίτρινος, πορτοκαλί ή χρυσός φακός

Γυαλιά ηλίου με ανοιχτόχρωμους φακούς όπως κίτρινο, πορτοκαλί και χρυσό υπερέχουν σε συνθήκες μέτριου και χαμηλού επιπέδου φωτισμού. Παρέχουν εξαιρετική αντίληψη βάθους και λειτουργούν καλά και για εσωτερικούς χώρους. Βελτιώνουν επίσης την ορατότητα των αντικειμένων, κάνουν το περιβάλλον να φαίνεται πιο φωτεινό και αποκλείουν το μπλε φως. Ωστόσο, οι κίτρινοι, πορτοκαλί ή χρυσοί φακοί γυαλιών ηλίου ενδέχεται να παραμορφώσουν το χρώμα.

 

Κεχριμπάρι ή καφέ φακός

Αυτή η απόχρωση μειώνει τη λάμψη βοηθά να κάνει τις συννεφιασμένες μέρες λίγο πιο φωτεινές. Αυτά τα γυαλιά ηλίου περιλαμβάνουν επίσης κόκκινες αποχρώσεις που μπλοκάρουν το μπλε φως, ενώ βοηθούν στη βελτίωση της αντίληψης του βάθους. Οι κεχριμπαρένιοι φακοί ανακουφίζουν επίσης τα μάτια σε ηλιόλουστες συνθήκες και αυξάνουν την αντίθεση με τα πράσινα τοπία και τον γαλάζιο ουρανό.

 

Πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου με χρωματιστούς φακούς, προσπαθήστε να αξιολογήσετε τα διαφορετικά χρώματα φακών σε συνθήκες φωτισμού παρόμοιες με αυτές που συνήθως αντιμετωπίζετε. Ορισμένα σπορ γυαλιά ηλίου περιλαμβάνουν και έξτρα φακούς, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την απόχρωση για διάφορες δραστηριότητες και συνθήκες.

 

 

Ανακαλύψτε όλες τις ασφαλείς επιλογές που σας παρέχουν τα "Οπτικά Δημητριάδης"