Μήπως Χρειάζομαι Πολυεστιακά Γυαλιά;
Συμβουλές & Tips

Μήπως Χρειάζομαι Πολυεστιακά Γυαλιά;

Έρχεται κάποια στιγμή που διαπιστώνεις ότι πρέπει να απομακρύνεις αρκετά το κινητό σου για να δεις καλά ή χρειάζεσαι περισσότερο φως όταν διαβάζεις….
Καταλαβαίνεις ότι η ώρα της Πρεσβυωπίας έφτασε.
Χρειάζεσαι λοιπόν γυαλιά για κοντά, και ίσως και για μακριά.
Και έτσι αρχίζει η ταλαιπωρία! Ξεκινάς να γεμίζεις την τσάντα σου, το σπίτι σου ή το γραφείο με γυαλιά, άλλα για κοντά και άλλα για μακριά.
Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεσαι ένα ζευγάρι Πολυεστιακών Γυαλιών.


Τα πολυεστιακά γυαλιά είναι φτιαγμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όρασης σε όλες τις αποστάσεις (μακρινή, ενδιάμεση και κοντινή). Οι φακοί των πολυεστιακών γυαλιών είναι χωρισμένοι σε τρεις ζώνες χωρίς εμφανείς διαχωριστικές γραμμές.
• Το πάνω μέρος του φακού χρησιμοποιείται για να βλέπετε σε μεγάλη απόσταση π.χ το τοπίο ή τον δρόμο.
• Το κάτω μέρος έχει σχεδιαστεί για να βλέπετε κοντά, π.χ το κινητό σας ή ένα βιβλίο.
• Το ενδιάμεσο πεδίο όρασης είναι σχεδιασμένο σαν “κανάλι” έτσι ώστε να μην διακόπτεται η όραση ( όπως συμβαίνει στους διπλοεστιακούς φακούς ) και είναι ιδανικό για όποιο αντικείμενο θέλουμε να δούμε σε μεσαία απόσταση πχ. την οθόνη του υπολογιστή ή το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Εφόσον λοιπόν βελτιώνουν την όραση σε όλες τις αποστάσεις, μπορείς να τα φοράς όλη την ημέρα χωρίς να χρειαστεί να τα βγάλεις για να φορέσεις άλλα. Άλλωστε το να φοράς γυαλιά είναι πλέον μόδα και στυλ.


Ωστόσο θα αναρωτιέστε για το πως είναι να φοράει κανείς τέτοιου είδους γυαλιά.


Ο πολυεστιακός σχεδιασμός του φακού είναι τόσο ιδιοφυής που εξυπηρετεί την φυσική κίνηση του βολβού του ματιού. Έτσι, για να προσαρμοστεί ο εγκέφαλός σας στον τρόπο εναλλαγής των οπτικών πεδίων χρειάζεται λίγο χρόνο (2-7 ημέρες). Μάλιστα, όσο πιο έγκαιρα φορέσετε πολυεστιακά γυαλιά (π.χ. στο ξεκίνημα της πρεσβυωπίας), τόσο πιο εύκολα θα τα συνηθήσετε.
Άλλωστε τώρα η νέα τεχνολογία των πολυεστιακών φακών σας παρέχει πολύ πιο βελτιωμένη περιφερειακή όραση και ευκρίνεια ανάγνωσης, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε μεγαλύτερο και ευκρινέστερο οπτικό πεδίο και πολύ γρηγορότερη προσαρμογή σε σχέση με παλαιότερα.
Η σωστή ενημέρωση σας εξασφαλίζει άμεση προσαρμογή. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας εξοικειώνεστε αμέσως με τα καινούρια σας γυαλιά!


Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί τύποι πολυεστιακών γυαλιών και είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο λαμβάνοντας υπόψιν κάποιους παράγοντες :
• Την συνταγή σας: Ανάλογα με τους βαθμούς σας και τον τύπο του σκελετού που έχετε επιλέξει αποφασίζουμε για το πάχος του φακού.
• Το επάγγελμά σας καθορίζει το εύρος των διαφορετικών πεδίων του πολυεστιακού φακού: Π.χ ένας οπτικός έχει περισσότερο ανάγκη για μεγάλο πεδίο κοντινής όρασης σε σχέση με έναν οδηγό λεωφορείου.
• Τις καθημερινές δραστηριότητες σας.
• Τις απαιτήσεις σας.
• Καθώς και τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε.


Μην διστάσετε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματά των πολυεστιακών φακών που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη και θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε με άνεση τις δραστηριότητές σας!

 

Τα Οπτικά Δημητριάδη σας δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσετε online τα νέα πολυεστιακά γυαλιά σας εύκολα και άμεσα σαν να ήσασταν στο κατάστημα :

 

Επιλέξτε τον σκελετό που θέλετε και στη συνέχεια την επιλογή “ Γυαλιά με συνταγή “ ώστε να ξεκινήσετε την καταχώρηση των βαθμών σας από την ιατρική συνταγή.

Ολοκληρώστε την παραγγελία σας και θα τα έχετε άμεσα στο σπίτι σας.