Πώς να καταλάβετε αν τα γυαλιά σας δεν είναι αυθεντικά;
Συμβουλές & Tips

Πώς να καταλάβετε αν τα γυαλιά σας δεν είναι αυθεντικά;

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα από τα είδη στο οποίο συναντώνται οι περισσότερες απομιμήσεις. Καθώς τα γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο, και συχνά ακριβό, αξεσουάρ, οι περιπτώσεις απάτης με απομιμήσεις είναι πολύ σύνηθες. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί γυαλιά ηλίου απομιμήσεις εξαιρετικής πιστότητας.

Αν και επιλέγοντας να κάνετε τις αγορές από αξιόπιστα καταστήματα, είναι βέβαιο πως δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο να πέσετε θύμα εξαπάτησης.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα φτηνά γυαλιά ηλίου – απομιμήσεις μπορούν να αποβούν εξαιρετικά επιβλαβή για τα μάτια σας, καθώς δεν πληρούν τα κατασκευαστικά πρότυπα που εγγυώνται ολοκληρωμένη προστασία για τους οφθαλμούς και θα πρέπει φυσικά να αποφεύγονται.

Πως μπορείτε να καταλάβετε ότι ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου δεν είναι αυθεντικό;

Ελέγξτε τα γυαλιά για ελαττώματα: Ένα καινούριο ζευγάρι αυθεντικών γυαλιών ηλίου θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστο, χωρίς εμφανή ελαττώματα ή σημεία που να υποδηλώνουν φθορές. Ξεφτισμένα χρώματα, χαλαρές βίδες, αποχρωματισμοί, θαμπάδες ή μικροί λεκέδες είναι σημάδια που φανερώνουν πως τα γυαλιά ηλίου μας δεν είναι καινούρια ή στην χειρότερη περίπτωση, δεν είναι αυθεντικά.

Ελέγξτε τους φακούς: Είτε επιλέξατε γυαλιά με οργανικούς είτε με κρυστάλλινους φακούς, μια προσεκτική ματιά στο πιο σημαντικό κομμάτι των γυαλιών σας ίσως σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας σχετικά με την αυθεντικότητά τους.

Προσοχή στις λεπτομέρειες: Συχνά, ένα ψεύτικο ζευγάρι γυαλιών ηλίου αποτελεί τόσο καλή απομίμηση, που μπορεί να διακριθεί μόνο από πολύ μικρές λεπτομέρειες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις βίδες, στα μικρά μεταλλικά μέρη, στα μαξιλαράκια της μύτης, στις ενώσεις του σκελετού και σε άλλα μικρά σημεία.

Η αναζήτηση ενός καλού ζευγαριού γυαλιών ηλίου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Επιλέξτε ένα αξιόπιστο online κατάστημα, και σε περίπτωση που έχετε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα που έχετε επιλέξει για περισσότερες διευκρινήσεις.